Rágcsálóirtás 06-20-252-45-48

Rágcsálóirtás nagy hatékonysággal 

Rágcsálóirtás a legkorszerűbb szerekkel és technológiával

Rágcsálóirtás tisztán és kulturáltan   Rágcsálóirtás gyorsan  diszkréten rövid határidővel

Rágcsálóirtás a környezettünkben élő emberek és álatok biztonságának figyelembevételével

                                                                                                                                                           

 

A rágcsálóirtás Magyarországon elsősorban a patkányirtás és egérirtás területére korlátozódik. Egészségügy rendeletek is kötelezik az élelmiszer forgalmazókat és gyártókat a rágcsálóirtás szakszerű elvégeztetésére. E mellett számottevő a pocokirtás is.

PATKÁNYIRTÁS

A tavaszi és az őszi időpontokban a rágcsálóirtás  szervezett és szakszerű védekezése szinte elkerülhetetlen. A mérgezett csalétket patkányirtó szerelvényekben kell kihelyezni. A patkányok szívesen látogatják a sötét, elbújásra alkalmas helyeket, és ott nyugodtan táplálkoznak táplálkoznak.

                     EGÉRIRTÁS

Az egér elleni védekezés egész évben folyamatos kell, hogy legyen. A mérgezett csalétket egérirtó dobozokban kell kihelyezni. Az egerek is kedvelik a sötét, elbújásra alkalmas helyeket, ahol szívesen táplálkoznak. Ezeket a rágcsálókat könnyen behurcolhatjuk a különböző helyekről érkező árukkal . Vizeletükkel  fertőzéseket terjeszthetnek

Rendeljen rágcsálóirtást nagy tapasztalatokkal rendelkező cégünktől.

A Pesticide Bt Megrendelői közé tartoznak:

 kórházak,   kórházak intézményei és osztályai    rendelőintézetek,  ifjúsági táborok,     sport- és szabadidő központok,   egyetemek,   élelmiszergyárak és raktárbázisok, szállodák  társasházak

Pesticide Bt teljes honlapját itt megtekintheti

                                                          Rágcsálóirtási rendelet

Rágcsálóirtás, illetve mentesség  házilagos kivitelezése:

A háznál tartott cicák, sokat segítenek a rágcsálók elleni védekezésben. Kitartásuk bámulatos, sokszor órákig lesben állnak egy egér elfogása érdekében. A macska állandó zavaró tényező az egerek, rágcsálók számára.  Figyelemmel kell kísérni a lehullott diót,  makkot, mogyorót. Ne hagyjuk ezeket, a rágcsálóknak való csemegéket kertünkben heverni. Szüntessük meg  a behatolási  lehetőségeket a lakóházba, illetve a  melléképületekbe /mechanikai védekezés/.

Amennyiben nem sikerült megakadályozni a rágcsálók bejutását, a jelenlétüket tapasztalják, nyomaikból, szagukból, haladéktalanul forduljanak szakemberhez ! Cégünk a rágcsálóirtást a legbiztonságosabb és a leghatékonyabban elvégzi. Az irtószereket arra alkalmas szerelvényekben helyezzük ki, így nem kell tartani attól, hogy a háziállatok hozzáférhetnek azokhoz.

Rendkívül találékony, hihetetlenül alkalmazkodó állatfaj, ami (hasonlóan a csótányokhoz), szinte mindent túlél. Valószínűleg az egyetlen szőrös állat, amit egyöntetű utálat övez. Számítások szerint, a világ gabonakészletének, mintegy 1/5 részét patkányok eszik meg… ( vannak gabonaraktárak, ahol lőfegyverrel vadásznak rájuk).

A XVIII. században, a kereskedők vitorlás hajóinak a segítségével terjedt el a vándorpatkány. Ez jóval nagyobb, és agresszívebb faj, mint a betegségeket terjesztő házi patkány. a Megérkezésük után, kb. húsz év alatt kiszorították a házi patkányt, és szinte minden létező helyet benépesítettek. (Mivel a házi patkány terjeszti, pl. a pestist, annak, hagy az agresszív vándorpatkány kiszorította a házi patkányt, azt "köszönhetjük", hogy megszűntek a pestis járványok…). Természetesen ez a faj is terjeszt betegségeket, de jóval kevesebbet, mint pl. a városi galambok…

A XIX. századra, a vándorpatkány felfedezte az eszményi lakóhelyét, a szennyvíz csatornákat. Anglia csatorna rendszerében, pl. több millió él. Képesek a csatornán keresztül (konkrétan a WC-n keresztül) bejutni bármely lakásba, ami rácsatlakozik a csatornarendszerre. Mindent megrágnak a szappantól az ételmaradékig. Egymást a szaguk alapján különböztetik meg.

Tájékozódásukhoz a hangadást is felhasználják (pl. a visszhang segítségével "számítják ki", hogy mekkorát kell ugraniuk). Elképesztően jó "atléták", 180 centimétert ugranak, 72 órán át képesek úszni, és 10 másodpercen belül futják le a 100 méteres távot. Igen szapora állt faj. 4 hetente 12 utódot hoz a világra mindegyik nőstény.

Vannak patkányok, melyek nem mennek messzebb fészküktől 12 méternél, mások pedig akár 3 kilométeres környéket is bejárnak élelemért. Ragaszkodnak a megszokott dolgaikhoz (búvóhelyükhöz, és szagjelzéseikkel ellátott útvonalaikhoz). Ha ezekre az útvonalakra helyezik ki a csapdákat, vagy a mérget, akkor van esély az ellenük való küzdelemben. Ez azonban nem ennyire egyszerű, mivel a patkány gyanakvó, igen óvatos állat. A hagyományos csapdák, pl. teljesen hatástalanok. A méregből pedig nem esznek, ha látják, hogy elpusztult a társuk. Ezért csak olyan méreg eredményes, ami nagyon lassan fejti ki mérgező hatását, mert csak így van esély arra, hogy több példány is egyen a méregből. Ráadásul a többségük gyorsan ellenállóvá válik a méreggel szemben… (Érdekességképpen jegyzem meg, hogy az egyik leginkább "patkánymentes főváros" Budapest, köszönhetően a hatékony irtásnak). Legtöbbjüket egyébként a természet pusztítja el. Egy kiadós eső utáni hirtelen vízszintemelkedés pusztítja el a legtöbb patkányt (hiába kitűnő úszók, a hirtelen áradásban megfulladhatnak).

Bár sok kárt okoznak igen hasznosak is, hiszen a legelterjedtebben használt kísérleti alanyai, a gyógyszergyáraknak, vegyi üzemeknek, és a velük végzett labirintus, és egyéb tanulási tesztek pedig a kísérleti pszichológia egyik fő irányzatát képviselik.

Manapság nem csak hajón utaznak, hanem repülőgépen is (hiába próbálják irtani őket). A Columbia űrsikló, pl. egyik útja alkalmával 6 "potyautas" patkányt is magával szállított…